Coronavirus 2019-nCoV

Avand in vedere situatia incerta creata de aparitia Coronavirusului 2019-nCoV, cresterea numarului de cazuri si raspandirea geografica extrem de rapida, care a dus la necesitatea luarii mai multor masuri de catre statele pe teritoriul carora a fost depistata aparitia acestui virus – printre care si limitarea importurilor si a exporturilor, instituirea restrictiilor cu privire la calatorii si accesul persoanelor in spatii publice, au aparut din ce in ce mai multe situatii in care echilibrul contractual existent intre partile semnatare ale diverselor acorduri comerciale este extrem de afectat, creand in sarcina partilor obligatii excesiv de oneroase, fara ca acestora sa li se poata imputa vreo culpa.

Tocmai pentru a evita asemenea situatii, art. 1271 Cod Civil a reglementat institutia impreviziunii, un remediu contractual care permite partilor sa reechilibreze  situatia juridica dintre ele prin modifcarea, respectiv adaptarea contractului la evenimentele neprevazute nou aparute.

Prin urmare, va sfatuim sa va revizuiti contractele existente din acest punct de vedere.

In cazul in care va aflati in situatia descrisa mai sus, ne puteti contacta pentru a va asista in conceperea actelor aditionale necesare pentru adaptarea respectivelor contracte.

 

 

Informatii contact

Legal Consult
Strada Doctor Carol Davila 93,
București 050453
Telefon: 0213149229
Fax: 0213149229
Email: office@legalconsult.ro

Aboneaza-te la Newsletter

Stabileste o intalnire →