OUG nr. 67/2019 pentru modificarea şi completarea Legii nr. 96/2000

 

Monitorul oficial nr. 784 din 26.09.2019

Actul normativ sunt două secțiuni:

a) Modifică statutul EXIMBANK;

b) Modifică OG nr. 6/2019 privind acordarea unor facilități fiscale.

EXIMBANK SA, prin OUG nr. 67/2019  primește noi atribuții și extinde sfera de activitate. Astfel, aceasta va putea să efectueze activități bancare atât în ​​folosul persoanelor juridice, dar ca și element de noutate și pentru persoanele fizice.

Desigur, obiectivul fundamental al actului normativ este sprijinirea mediului de afaceri românesc, însă prin noi atribuții pot fi creditate și persoane fizice, fapt pentru care banca efectuează operațiuni retail.

Din punctul de vedere al reglementărilor privind acordarea unor facilități fiscale, act normativ aduce modificări principale:

Pentru debitorii bugetari cu datorii scadente la 31 decembrie 2018, iar suma debitorului este mai mare de 1.000.000 lei, termenul de notificare a autorității fiscale pentru aplicarea procedurilor de restructurare a datoriilor se prelungește până la data de 30 octombrie 2019.

Ordonanța prevede începerea procedurilor prin depunerea notificării și numai este necesar de a notifica prezentarea planului de reorganizare. Desigur, se menționează obligația realizării unui plan de reorganizare, însă acesta se va realiza ulterior notificării, situație de altfel normală.

Ordonanța menține totuși obligația de a vă adresa unui expert independent până la data depunerii notificării.

Se aduce o modificare și la legislația măsurilor publice, în sensul pentru aplicarea procedurilor de restructurare a datorilor acești operatori economici pot să participe la licitațiile publice.

Desigur, ordonanța aduce și câteva modificări în sensul aplicării unor proceduri, când unele planuri de restructurare pot să eșueze.

Sursa: bentaconsult

Informatii contact

Legal Consult
Strada Doctor Carol Davila 93,
București 050453
Telefon: +40722511303
Fax: -
Email: office@legalconsult.ro

Aboneaza-te la Newsletter

Stabileste o intalnire →